Imigranti - Foto Reuters

Criza refugiaților în Europa (XI) – Rusia a refuzat să participe activ la summit-ul organizat de SUA pe tema combaterii terorismului

29 septembrie 2015

Japonia a anunțat astăzi că oferă sprijin financiar în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe imigranții din Siria și Irak și pentru a susține eforturile de pace din Orientul Mijlociu și Africa. Suma alocată de Japonia ajutorării imigranților din Siria se ridică în 2015 la de trei ori mai mult în comparație cu suma alocată anul trecut. Premierul nipon a mai anunțat și că țara sa oferă 2 milioane de dolari pentru Liban și 2,5 milioane de dolari pentru Serbia și Macedonia.

Ministrul adjunct de Externe rus a informat că Rusia va propune un proiect de rezoluție vizând lupta împotriva terorismului la Consiliul de Securitate ONU, care s-a reunit pentru a dezbate modul de luptă împotriva organizației teroriste Statul Islamic din Siria și Irak. Inițiativa succede propunerea avansată luni de președintele rus în cadrul Adunării Generale ONU, de creare a unei coaliții internaționale împotriva terorismului.

Rusia a anunțat că nu va participa activ la summit-ul pe tema combaterii terorismului organizat astăzi de Statele Unite, în paralel cu Adunarea Generală a ONU. Refuzul Rusiei intervine pe fondul disensiunilor cu SUA în ceea ce privește abordarea crizei din Siria, SUA anunțând că nu intenționează să colaboreze cu regimul Bashar al-Assad în eforturile de combatere a terorismului.

Premierul britanic a precizat, referindu-se la posibilele modalități de soluționare a crizei siriene, că Marea Britanie poate tolera rămânerea în funcție a președintelui sirian Bashar al-Assad pe perioada tranziției, însă nu pe termen mai lung. Poziția Marii Britanii se asociază celei exprimate de Statele Unite, potrivit căreia actualul lider sirian, care este un aliat al Kremlin-ului, nu poate rămâne în funcție, întrucât acesta a utilizat arma chimică împotriva propriului popor și este unul dintre factorii de recrutare pentru teroriști.

Imigranti - Foto Reuters

Imigranti – Foto Reuters

Imigranti - Foto Reuters

Imigranti – Foto Reuters

Imigranti in Turcia - Foto Reuters

Imigranti in Turcia – Foto Reuters

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *