Refugiati la granita cu Austria - Foto Reuters

Criza refugiaților în Europa (IX) – Legislativul din Austria a modificat Constituția, pentru a obliga autoritățile locale să accepte o cotă de migranți de 1,5% din populația țării

26 septembrie 2015

Croația a anulat astăzi blocada instituită de câteva zile la frontiera cu Serbia, răspunzând astfel solicitărilor ferme venite din partea oficialilor UE.

Ungaria a informat că renunță la intenția de a construi un gard la frontiera cu Slovenia, anunțând că a îndepărtat în cursul zilei de vineri bariera de sârmă ghimpată instalată experimental pe o porțiune a frontierei ungaro-slovene.

Camera superioară a Parlamentului austriac a modificat ieri Constituția, pentru a obliga autoritățile locale să accepte o cotă de migranți de 1,5% din populația țării. Decizia adoptată urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, aceasta fiind inițiată de social-democrații austrieci și susținută cu voturile Verzilor.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Bulgare au precizat că își vor acorda sprijinul refugiaților ajunși până în acest moment în țară, însă au solicitat autorităților bulgare să nu mai primească alți imigranți în plus pe teritoriul național.

Refugiati la granita cu Austria - Foto Reuters

Refugiati la granita cu Austria – Foto Reuters

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *