Criza migranților, motiv de dispută între PNL și PSD! Ce reproșuri se aduc?

Sursa: http://www.sursadevest.ro/stire/criza-migrantilor-motiv-de-disputa-intre-pnl-si-psd-ce-reprosuri-se-aduc

Publicat: 13 septembrie 2016

Numărul migranților prinși în timp ce încearcă să treacă ilegal granița în România, este în creștere. Practic nu trece o zi fără ca polițiștii de frontieră să nu prindă câte un astfel de grup, motiv pentru care președintele Consiliului Județean Timiș a declarat că nu exclude varianta ridicării unui gard la granița cu Serbia. Afirmația a stârnit numeroase reacții, iar printre cei care l-au taxat imediat pe Sorin Grindeanu, se numără și consilierul județean PNL, Marian Constantin Vasile.

“Ar fi fost de dorit ca domnul Grindeanu să fi avut preocupări în această privință și în urmă cu un an, când dumnealui era atât ministru al Guvernului Ponta, cât și președinte al PSD Timiș. Mă refer la momentele când subsemnatul am fost primul politician din regiune care a ieșit în spațiul public, solicitând Guvernului transparență, plan de acțiune asumat și adus la cunoștința autorităților locale, precum și implicarea societății civile”,spune liberalul Marian Constantin Vasile.

Consilierul județean din partea PNL consideră problema migranților deosebit de gravă, dar spune că factorii de decizie trebuie să fie atenți și să gestioneze cât mai diplomatic situația. În caz contrar, țara noastră ar putea ajunge izolată.

Conform afirmațiilor domnului Grindeanu, acesta nu exclude posibilitatea ridicării unui gard la granița cu Serbia, după modelul ungar care a creat atâta rumoare în Uniunea Europeană. Or, o astfel de poziționare a președintelui Consiliului Județean Timiș este nefericită în contextul geo-politic complicat în care ne aflăm, când este nevoie să ne apropiem de vecinii noștri sârbi, colaborând mai bine pe toate planurile, nu să ne izolăm prin astfel de demersuri”, mai spune Marian Constantin Vasile, care este de părere că declarațiile de genul celor făcute de Grindeanu nu fac rău doar din punct de vedere geo-politic, ci aduc atingere și inițiativei de obținere a titlului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021.

plen-cjt

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *