Consilierul Marian Vasile vrea piste de biciclete de-a lungul drumurilor judeţene

Sursa: www.timisplus.ro

Publicat: 22 octombrie 2015

Autor: A. Stoica

Veste bună pentru bicicliştii din Timişoara şi nu numai. Liberalul Marian Constantin Vasile a depus un proiect de hotărâre pentru realizarea unor piste de biciclete în paralel cu drumurile din judeţ. Dacă ceilalţi membri ai Consiliului Judeţean Timiş, în frunte cu Titu Bojin, şeful instituţiei, vor fi de acord – lucrările ar urma să fie suportate din bani europeni, însă există şi oportunitatea de finanţare pe fonduri transfrontaliere, prin programul România-Serbia. Termenul de depunere al proiectelor este ianuarie 2016, pentru proiecte simple, respectiv martie 2016 – pentru cele complexe.

Liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Marian Vasile, a solicitat inițierea demersurilor pentru fundamentarea și adoptarea unei hotărâri de Consiliu Județean pentru realizarea urgentă a studiilor și documentației tehnico-economice privind proiectul de faţă. Pistele de biciclete ar urma să apară pe direcţiile: Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa, Giroc, Sânmihaiu Român, de la DN6 la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” şi DJ 609D.

,,I-am solicitat domnului preşedinte Bojin să introducă cu rapiditate acest proiect pe ordinea de zi, pentru a nu pierde finanţarea europeană nerambursabilă. Totodată, am solicitat și alocarea sumelor de bani (pentru co-finanțare, cheltuieli neeligibile etc.) în cadrul bugetului Consiliului Județean Timiș pentru 2015 și 2016, cu privire la implementarea tuturor fazelor a acestor proiecte’’, a declarat liberalul Vasile.

Pentru realizarea studiului de fezabilitate și al documentației tehnice ar fi nevoie de aproximativ 30.000 de euro. Apoi, banii pentru construirea efectivă a pistelor de bicicliști ar putea veni de pe programul transfrontalier România – Serbia. CJT trebuie să îndeplinească o singură condiţie: întocmirea documentaţiei, până în martie 2016, pe baza căreia se poate contracta o firmă care să se ocupe de lucrări.

Marian Constantin Vasile - Sursa foto Timisplus

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *