Consilier județean PNL: Banii alocați prin PNDL s-au dat ținând cont de apartenența la PSD a primarilor

Sursa: http://www.tion.ro/consilier-judetean-pnl-banii-alocati-prin-pndl-s-au-dat-tinand-cont-de-apartenenta-la-psd-a-primarilor/1595114

Publicat: 26 noiembrie 2015

Autor: Adrian Panduru

Liderul grupului de consilieri județeni PNL, Marian Constantin Vasile, spune că este strigător la cer modul în care s-au împărțit fondurile pe Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) primăriilor din județ.

Marian Constantin Vasile a prezentat fondurile distribuite pe parcursul anului 2015, până la 30 octombrie, prin decizii care au fost date prin ordin de ministru primăriilor din județ.

„Îmi dau seama din aceste cifre că această conducere monocoloră a Consiliului Județean Timiș estre incapabilă să iasă din logica intereselor de partid și să susțină interesele tuturor comunităților din Timiș. Conform cifrelor din statistică, în anul 2015, până în 30 octombrie, s-au alocat pentru primăriile PNL aproximativ 8.500.000 lei (22 primării), iar pentru PSD (46 de primării) s-au alocat 33.300.000 lei. Este vorba despre primăriile care au aplicat cu proiecte pe PNDL, pentru că nu toate primăriile au aplicat. PNL a avut 35 de proiecte, iar PSD 78 de proiecte în total. PNL, în medie, per proiect, a primit aproximativ 245.000 lei, pe când PSD a primit 425.000 lei”, spune Marian Constantin Vasile.

Strigător la cer consideră Marian Constantin Vasile faptul că în cazul PNL, care a avut 10 proiecte pe cele 6 orașe, media de alocare este de 170.000 lei, iar în cazul PSD, care a aplicat pe orașe trei proiecte, alocarea medie a fost de aproximativ 1.060.000 lei, conform statisticilor prezentate de consilierul PNL.

„Este strigător la cer! Sunt proiecte de apă, canal și drumuri. Mi se pare strigător la cer ceea ce se întâmplă cu orașele. Să nu mai vorbim de situația generală, unde PSD per unitate administrativă are aproape dublu, vorbim de anul 2015. La începutul anului am sesizat că PNL a aflat despre demersurile PNDL foarte târziu, ceea ce se întâmpla în spatele ușilor închise ale conducerii CJ Timiș. Banii aceștia publici au slujit intereselor politice ale PSD. A fost un instrument de șantaj și presiune, dacă ne gândim la Ordonanța privind migrația primarilor. S-au dat banii în funcție de această Ordonanță. Banii s-au împărțit cu precădere ținând cont de Ordonanța 55 și de apartenența la PSD a primarilor”, a mai precizat Marian Constantin Vasile.

Călin Dobra (PSD), vicepreședinte al CJ Timiș, spune că banii s-au împărțit primăriilor care au avut proiecte pe PNDL.

„Banii s-au împărțit spre primăriile care au avut proiecte PNDL, nu discutăm de culoarea politică. Ultima variantă a PNDL modificată acum dă posibilitatea tuturor care au proiecte depuse să obțină bani atâta timp cât se lucrează și se desfășoară contractele conform graficului. Dacă el face socoteli pe culori politice e strict problema lui”, a explicat Călin Dobra.

MCV - Foto TION

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *