Business Days Timișoara 2015 4

Business Days Timișoara, ediția 2015

În intervalul 31 martie – 1 aprilie 2015 am participat, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, ca vorbitor în cadrul Business Days Timișoara, o manifestare dedicată antreprenorilor și managerilor din România care are ca obiectiv crearea unei culturi antreprenoriale sănătoase și durabile.

Evenimentul, găzduit de Centrul Regional de Afaceri Timișoara, a fost unul binevenit, la el participând, pe durata celor două zile, mii de persoane cu preocupări în zona afacerilor.

Personal, mi-am dorit să susțin această emulație din calitatea de reprezentant al administrației publice județene și de coordonator al Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei.

Expunerea pe care am prezentat-o cu această ocazie a fost axată pe atitudinea potrivită a antreprenorilor și instituțiilor publice, pe raportarea pozitivă inclusiv față de eșec (modelele de urmat pe care le-am recomandat fiind cele ale culturilor occidentale, care acordă șanse sporite antreprenorilor ce eșuează) și pe principiile generale necesare succesului, cum sunt adaptarea la fenomenul globalizării și asocierea partenerilor în formule puternice.

Am subliniat de asemenea și rolul unor instrumente care pot face diferența în ecuația dezvoltării individuale și generale, la nivel de județ, și anume existența unor centre de date, a fondurilor publice de investiții, a brandurilor publice și private ș.a.m.d.

Timișoara, 2 aprilie 2015

 Business Days Timișoara 2015_2 Business Days Timișoara 2015_3   Business Days Timișoara, 2015 6

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *