Balint Petrescu vrea să ia scaunul liber din Consiliul Județean! PNL pune presiune asupra social-democraților

Sursa: www.sursadevest.ro

Publicat: 22 octombrie 2015

Autor: Alice Trifu

A doua oară ar putea fi cu noroc pentru liberalul Balint Petrescu! După prima încercare eșuată de a-i lua locul lui Sorin Cociobea în Consiliul Județean, situația s-ar putea schimba. Autoritatea Electorală Permanentă a emis un document în care menționează că postul trebuie ocupat de următorul candidat de pe lista din 2012, ceea ce înseamnă că o persoană de la fostul PDL. Pe de altă parte, Cociobea nu lasă garda jos după excluderea din CJT: a intentat instituției și un al doilea proces.

Sorin Cociobea a fost exclus la sfârșitul lunii aprilie din rândul consilierilor județeni. Totul s-a întâmplat după ce ex-social-democratul a dezertat…de două ori. Cu ajutorul Ordonanței 55, Cociobea a trecut în plină campanie electorală de la PDL la PSD, însă atunci nimeni nu se gândea că ex-PDL-istul va trăda din nou. La scurt timp, totuși, acesta a părăsit PSD și a devenit independent. Drept pedeapsă, social-democrații din CJ Timiș, ajutați de colegii din opoziție, l-au suspendat pe Cociobea din funcție.

La finalul lunii iulie s-a încercat înlocuirea acestuia în CJT cu PNL-ist (fost PDL) Balint Petrescu. Proiectul înaintat atunci de liberali a căzut pe motiv că detaliile sunt ambigue și că …nu se știa dacă locul lui Cociobea trebuia luat de un PDL-ist sau de un PSD-ist.

Acum, însă situația pare să se limpezească. Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) a emis un document prin care specifică limpede că locul rămas vacant din Consiliul Județean trebuie să fie ocupat de un ex-PDL-ist: adică de Balint Petrescu.

„Documentul spune că trebuie validat următorul supleant care a candidat în 2012 de pe lista PDL. Răspunsul a venit în august, iar noi facem acum demersurile. Șansele sunt mai mari ca data trecută, sunt optimist pentru că nu știu dacă cineva vrea să-și asume o nouă încălcare a legii și a poziției AEP”, a declarat Marian Constantin Vasile, liderul consilierilor județeni PNL.

Situația este oricum destul de ambiguă pentru că  Cociobea are deja deschise două procese împotriva Consiliului Județean, iar șansele ca acesta să le câștige și să oblige instituția să-i returneze scaunul de consilier județean sunt destul de mari.

„Până acum trei săptămâni, chiar dacă am întrebat secretarul județului, nu exista un proces pe fond al domnului Cociobea. El făcuse un proces în instanță doar pentru suspendarea CJT, dar a venit și acest proces. Dacă va fi validat domnul Petrescu Balint, în cazul în care domnul Cociobea ar câștiga, s-ar face cu titlul de executoriu schimbul”, a mai spus Marian Constantin Vasile.

Dacă în plenul Consiliului Județean de miercuri, Balint Petrescu va fi validat pe poziția de consilier, PNL-ul va avea 15 reprezentanți în for, iar rivalii social-democrați 16.

Plen CJT

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *