Discuție la Radio Timișoara cu jurnalistul Nelu Vlad despre responsabilităţile de director judeţean de campanie PNL Timiş pentru alegerile locale, proiectele de hotărâri de Consiliu Judeţean pe care le-am iniţiat anul trecut şi proiectele profesionale şi personale pentru anul 2016 – 28 februarie 2016

Declarație Marian-Constantin VASILE acordată postului Radio România Timișoara cu privire la Legea defăimării, inițiată de președintele PSD Liviu Dragnea -17 februarie 2016

Interviu Marian-Constantin VASILE cu privire la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea primului ministru, poziția Partidului Național Liberal în acest demers și marcarea momentului zero în schimbarea sistemului din România prin determinarea reformei profunde a clasei politice și reașezarea valorilor. – Timișoara, 10 noiembrie 2015

– Arhiva 2015 –

Interviu acordat postului Radio România Timișoara cu privire la Adunarea Generală a Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei organizată pe data de 07 octombrie 2015.

13 octombrie 2015

Interviu  acordat postului Radio România Timișoara cu privire la comemorarea Revoluției din Decembrie 1989, precum și la responsabilitatea de a desăvârși schimbarea începută atunci și de a  reforma profund sistemele din România.

17 decembrie 2015

Interviu Marian-Constantin VASILE acordat postului Radio România Timișoara cu privire la inițiativa de implementare a unei platforme online a Consiliului Județean Timiș pentru consultări publice și pentru afișarea indicatorilor anuali de performanță și progres care să reflecte îndeplinirea obiectivelor strategiei de dezvoltare județeană 2015-2023.

09 decembrie 2015

Interviu acordat postului Radio România Timișoara cu privire la procesul de configurare a noului guvern de către premierul desemnat Dacian Cioloș și programul de guvernare propus.

17 noiembrie 2015

Interviu Marian-Constantin VASILE cu privire la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea primului ministru, poziția Partidului Național Liberal în acest demers și marcarea momentului zero în schimbarea sistemului din România prin determinarea reformei profunde a clasei politice și reașezarea valorilor.

10 noiembrie 2015

Interviu cu privire la moartea unui polițist care însoțea coloana oficială a vicepremierului și ministrului de Interne Gabriel Oprea, precum și adoptarea legii votului prin corespondență.

31 octombrie 2015

Interviu acordat postului Radio România Timișoara cu privire la cazul de corupție Sorin Oprescu (primarul general al Capitalei) și la necesitatea asanării spațiului public și politic românesc.

10 septembrie 2015

Interviu acordat postului Radio România Timișoara cu privire la criza refugiaților, cea mai mare criză umanitară de la al doilea Război Mondial încoace, care trebuie tratată urgent, pragmatic și cu luciditate de către autoritățile naționale și județene din România, implicând societatea civilă încă de la faza de concepere a planului de acțiune.

02 septembrie 2015

Interviu cu privire la votul de marți, 30 iunie 2015, din Parlamentul României pe marginea nominalizării la conducerea Serviciului de Informații Externe a lui Mihai Răzvan Ungureanu, vot care a dovedit deruta fără precedent în care se află PSD.

Interviu acordat postului Radio România Timișoara cu privire la demisia necesară a premierului Victor Ponta, care continuă să facă un joc iresponsabil, afectând grav România și imaginea ei în lume.

14 iulie 2015

Interviu privind intenția de a crea Metropola Timișoara și proiectele curente ale Consiliului Consultativ Economic al municipiului, difuzat live în data de 15 iulie 2015, în cadrul emisiunii ”Vestul Zilei” a postului Radio România Timișoara, realizată de jurnalistul Mihai Junea.

Interviu acordat Radio România Timișoara cu privire la Grexit 2015 și situația generală a Greciei în contextul Uniunii Europene.

9 iulie 2015

Interviu cu privire la reluarea funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, conferințele Asociației pentru Managementul Energiei Timiș din 26-27 februarie 2015 vizând eficientizarea energetică și Consiliul Consultativ Economic al Timișoarei.

Interviu acordat Radio România Timișoara cu privire la ședințele Adunării Regiunilor Europene de la Strasbourg din perioada 21-22 aprilie 2015 și subiectele care au fost tratate: economia circulară, atractivitatea regiunilor, crearea brandului regiunilor, securitatea energetică europeană.

Interviu cu privire la prima Adunare Generală a Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei, din data de 08 aprilie 2015.

Interviu cu privire la Timișoara Business Days 2015 și opinii referitoare la dezvoltarea antreprenorială în județul Timiș în contextul globalizării.

Interviu cu privire la măsurile de reconsolidare capitală a Adunării Regiunilor Europene și la programul Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională pentru anul 2015.

Interviu acordat Radio România Timișoara cu privire la ședinta de plen a Consiliului Județean Timiș din data de 28 ianuarie 2015. Subiecte abordate: creditul de 200 milioane lei contractat de CJT, sumele de bani alocate către consiliile locale, prețul de colectare pentru deșeuri, societățile și asociațiile în care CJT este parte.

Interviu referitor la dezbaterea organizată de Consiliul Județean Timiș, la inițiativa PNL, cu privire la susținerea sportului în județul Timiș și la lansarea volumului II al Atlasului Etnografic al județului Timiș, prima lucrare de acest gen din țară.

20 martie 2015

Interviu cu privire la Adunarea Generală a Consiliului Consultativ Economic al Timișoarei, desfășurată în data de 17 iunie 2015, ședință în cadrul căreia s-au propus 11 macro-proiecte vizând dezvoltarea municipiului la nivel de metropolă a viitorului.

– Arhiva 2014 –

Interviu acordat Radio România Timișoara privind câștigarea alegerilor prezidențiale 2014 în județul Timiș cu un procent de 67% de către candidatul ACL Klaus Iohannis. 

Interviu referitor la ședința extraordinară de plen a Consiliului Județean Timiș din data de 10 octombrie 2014 și la împărțirea discreționară a banilor către primării de către majoritatea PSD în perioada de campanie și perioada premergătoare campaniei pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Emisiunea “În rând cu lumea”, 17 iunie 2014.

Reuşesc tinerii politicieni să schimbe faţa României? Cât de mult se mai pune accentul pe valoare şi pregătire şi cum putem să renunţăm la superficialitate ?

”Dialog de duminică seara” (partea a 2-a) la Radio România Timișoara, 16 februarie 2014.

Un interviu mai…personal cu vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian-Constantin Vasile.

Interviu despre participarea la festivitățile organizate la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale a României.

1 decembrie 2014

Interviu referitor la ședința de plen a Consiliului Județean Timiș din data de 24 septembrie 2014.

Interviu privind workshop-ul organizat în intervalul 27-28 martie 2014 de către Asociația pentru Managementul Energiei Timiș și ManagEnergy, în prezența reprezentanților Comisiei Europene și a 100 de organizații din domeniul energiei.

Interviu referitor la participarea la European Business Summit 2014, întâlnirea cu doi comisari europeni – dl. Johannes Hahn și dna. Androulla Vassiliou – și ședința cu primarul din Montreal.

Bruxelles, 13-15 mai 2014

Interviu referitor la declarația politică a Adunării Regiunilor Europene (ARE) cu privire la alegerile pentru Parlamentul European 2014.

Interviu despre negocierile vizând viitorul program transfrontalier România-Ungaria 2014-2020.

Interviu despre situația politică din România înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014.

Interviu referitor la un eveniment organizat de Biblioteca Județeană Timiș pe tema Guvernării Deschise.

10 februarie 2014

Interviu acordat Radio Timișoara vizând rectificarea bugetară națională și sumele de bani care vor fi alocate administrațiilor publice locale.

1 octombrie 2014

Interviu cu privire la dezvoltarea și promovarea turismului în județul Timiș și la întâlnirile aferente organizate de către Clusterul de Turism Banat cu reprezentanții regiunii Galicia din Spania și de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană cu experții din Liverpool și Linz.

9 decembrie 2014

Dezbatere pe tema dezvoltării zonei lacului Surduc.

15 septembrie 2014

Interviu referitor la proiecte din domeniul sănătății aprobate în Comisia Tehnico-Economică a Consiliului Județean Timiș.

20 martie 2014

Interviu referitor la ședința Biroului Executiv ARE.

Strasbourg, 30 ianuarie 2014

Interviu privind proiectul de sporire a capacității drumului județean DJ609D, de la Aeroportul Internațional Timișoara până la centura de nord.

6 martie 2014

Interviu despre o serie de aspecte din domeniul energiei în județul Timiș.

25 Februarie 2014

– Arhiva 2013 –

”Dialog de duminică seara” (partea 1) la Radio România Timișoara, 2013.

Un interviu mai…personal cu vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian-Constantin Vasile.

Interviu referitor la noile norme adoptate de Comisia Europeană privind ajutoarele de stat pentru aeroporturile regionale.

Interviu pe tema clusterelor, structuri înființate în județul Timiș pentru a contribui la promovarea turismului și agriculturii.