Aniversarea a 110 ani de la primul zbor efectuat de Traian Vuia și acordarea titlului de Cetățean de Onoare al județului Timiș generalului (r.) Dumitru Prunariu

Ieri, 25 martie a.c., am avut ocazia să îl cunosc pe generalul (r.) Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiu, un om excepțional, impresionant prin modestia sa și prin raportarea la rădăcinile sale pe jumătate bănățene, căruia Consiliul Județean Timiș i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al județului nostru în urmă cu câteva luni.

Evenimentul care mi-a prilejuit această frumoasă întâlnire a fost dedicat împlinirii a 110 ani de la primul zbor cu un aparat mai greu decât aerul, la Montesson (lângă Paris), reușit de către marele inventator și patriot Traian Vuia.

Anvergura şi impactul social și tehnologic al realizărilor acestei mari personalități timișene consider că se cuvin cunoscute și prețuite la adevărata lor măsură, cu atât mai mult cu cât deține brevete care nu au fost întrecute încă nici în lumea modernă.

26 martie 2016, TimișoaraIntalnire Dumitru Prunariu - 1 Intalnire Dumitru Prunariu - 2 Intalnire Dumitru Prunariu - 3 Intalnire Dumitru Prunariu - 4

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *