Oportunitatile de afaceri din Timis, promovate in Polonia

Întâlnire cu ambasadorul Poloniei, noiembrie 2012

În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu domnul ambasador al Republicii Poloneze la Bucureşti, Excelenţa Sa Marek Szczygiel, am discutat, din calitatea de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, despre posibilităţile de cooperare bilaterală dintre județul Timiș și Polonia.

Am subliniat, ca răspuns la interesul manifestat de Excelenţa Sa Marek Szczygiel față de potențialul economic ridicat al județului Timiș, faptul că o parte dintre programele și proiectele Timișului aflate în diverse stadii de implementare, așa cum este cazul Parcului Industrial şi Tehnologic, a Centrului Multifuncţional pentru Susținerea Afacerilor sau a Parcului Industrial de la Beba Veche, din zona Triplex Confinium, creează un cadru propice pentru materializarea interesului în creștere al companiilor poloneze de a investi în România.

Am discutat, de asemenea, despre oportunitățile constând în stabilirea de legături culturale, dar și de colaborări în domenii dinamice cum sunt IT-ul și agricultura și despre încheierea unui acord de parteneriat între județul Timiș și una dintre regiunile prospere din Polonia.

Am fost întotdeauna un admirator al Poloniei pentru modul profesionist și determinat în care și-a gestionat absorbția de fonduri europene în exercițiul financiar 2007-2013 și pentru maniera eficace în care și-a organizat preparativele pentru accesarea fondurilor din ciclul de finanțare europeană 2014 – 2020.

Cred cu tărie că, în plan intern, avem foarte multe de învățat din pragmatismul și perseverența Poloniei în ceea ce privește susținerea propriilor proiecte și obiective de țară.

Un exemplu în acest sens a fost, de altfel, reprezentat și de determinarea cu care europarlamentarul polonez Tomasz Poręba a inițiat și promovat ideea implementării proiectului care viza crearea unui nou culoar rutier european – Via Carpathia – care să lege Lituania de Grecia, trecând prin România, proiect pe care l-am susținut personal în dezbaterea organizată în Parlamentul European în luna octombrie 2012.

Timişoara, noiembrie 2012

Referințe media:

Ambasadorul Poloniei vrea să promoveze în ţara sa oportunităţile de afaceri din Timiş

Oportunitatile de afaceri din Timis, promovate in Polonia

Oportunitatile de afaceri din Timis, promovate in Polonia

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *