Artă culinară și tradiție - Festivalul papricașului și al vinului de la Buziaș 6

Festivalul Papricașului și al Vinului de la Buziaș, octombrie 2014

Perpetuarea tradiției, inclusiv prin intermediul artei culinare, reprezintă un element important în păstrarea identității noastre în această epocă a globalizării, iar conceptul de unitate în diversitate promovat de Uniunea Europeană implică inclusiv conservarea obiceiurilor și elementelor de specificitate locală.

M-am bucurat, de aceea, să fiu prezent, la jumătatea lunii octombrie 2014, la tradiționalul Festival al Papricașului și al Vinului desfășurat la Buziaș, care reunește participanți din toate localitățile din împrejurimi, ce se întrec în arta preparării papricașului.

Evenimentul, organizat de SC Tratament Balnear Buziaș SA, are scopul de a încerca revitalizarea stațiunii, propunând localnicilor și turiștilor un eveniment care îmbină gastronomia, muzica și dansul popular cu veritabile lecții de cultură și artă culinară oferite de personalități bănățene carismatice, așa cum este cazul cunoscutului maestru bucătar Ioan Mihai (Uica Mihai).

Buziaș, 12 octombrie 2014

f1 f10 f2 f3 f4 f5

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *