RADU CARP: PNL SALUTĂ VOTUL DE ÎNCREDERE AL PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA CARE ARE CA OBIECT FORMAREA UNUI NOU GUVERN PRO-EUROPEAN CONDUS DE VALERIU STRELEŢ

Radu Carp: PNL salută votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova care are ca obiect formarea unui nou guvern pro-european condus de Valeriu Streleţ

PNL salută deblocarea situaţiei politice din Republica Moldova și găsirea unui compromis în vederea compoziţiei şi validării noului guvern în Parlament. Avem convingerea că Guvernul Republicii Moldova, condus de domnul Valeriu Streleţ, va găsi soluţii pentru redemararea dialogului cu Uniunea Europeană şi FMI, cu scopul de a găsi cele mai bune soluţii care pot duce la o stabilizare a mediului economico-financiar.

 

PNL va sprijini fără rezerve actuala formulă guvernamentală de la Chişinău care exprimă opţiunea pro-europeană a majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova. Ne exprimăm satisfacţia că alegerea partidelor din actuala coaliţie de guvernare a fost în persoana domnului Valeriu Streleţ, din partea PLDM, partid care face parte din aceeaşi familie politică europeană ca şi PNL – Partidul Popular European. PNL va folosi această apartenenţă comună pentru dezvoltarea relaţiilor României cu Republica Moldova şi în vederea asigurării unui sprijin european cât mai puternic pentru ţara vecină.

 

Echipa guvernamentală condusă de domnul Valeriu Streleţ are nevoie de asigurarea tuturor condiţiilor pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, iar PNL este pregătit să contribuie la asigurarea acestor condiţii, acesta fiind angajamentul ferm pe care ni-l asumăm în calitate de partid partener al actualei coaliţii pro-europene aflată astăzi la guvernare în Republica Moldova.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *