Prezentare candidaturii lui Klaus Iohannis, 2014 1

Prezentarea candidaturii domnului Klaus Iohannis la președinția PNL, iunie 2014

În cursul lunii iunie 2014 a avut loc, la Timișoara, evenimentul regional de prezentare a candidaturilor pentru președinția Partidului Național Liberal a domnilor Klaus Iohannis și Ioan Ghișe.

După momentul alegerilor europarlamentare din mai 2014, anunțarea deciziei fostului președinte PNL Crin Antonescu de a demisiona de la conducerea partidului și celelalte schimbări politice majore petrecute în plan național și european, PNL se afla atunci într-un moment semnificativ, de cotitură a destinului său.

Disputarea președinției PNL de către domnii Klaus Iohannis și Ioan Ghișe, prin prezentarea platformelor-program proprii, a fost un eveniment desfășurat în spirit liberal, ale cărui cuvinte de ordine au fost viziunea, necesitatea realizării unei construcții pe termen lung și identificarea de soluții viabile în plan politic și administrativ.

A urmat apoi Congresul PNL la nivel național, în data de 28 iunie 2014, când domnul Klaus Iohannis a devenit președinte al Partidului Național Liberal, prin procedura alegerilor interne.

Ulterior, în cadrul Congresului PNL-PDL desfășurat în data de 26 iulie 2014, domnul Klaus Iohannis a fost validat candidat al Alianței Creștin Liberale pentru președinția României, propunerea fiind făcută în baza unui sondaj național efectuat în competiție cu domnul Cătălin Predoiu.

Timișoara, 24 iunie 2014

Prezentare candidaturii lui Klaus Iohannis, 2014 1Prezentare candidaturii lui Klaus Iohannis, 2014 2

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *