Interviu – Caz de corupție Sorin Oprescu, primarul capitalei

Interviu acordat postului Radio România Timișoara, cu privire la cazul de corupție Sorin Oprescu, primarul capitalei și necesitatea asanarii spațiului public și politic românesc. 10 sep 2015.

Transcriere interviu:

Cazurile de corupție despre care aflăm aproape zilnic au decredibilizat puternic clasa politică și România în ansamblul ei.

Recentul caz de la vârful Primăriei Capitalei ne-a surprins pe toți, inclusiv prin încăpățânarea cu care, confruntat cu acuze grave, primarul Bucureștiului continuă să se agațe de funcție, sfidându-i și în acest fel pe bucureșteni. În loc să își înainteze imediat demisia, Sorin Oprescu nu face decât să replice, prin modul său de a proceda, un model al nerușinării, patentat deja de cel care acum i se erijează în apărător: premierul – plagiator Victor Ponta. Iar aceștia sunt numai doi dintre sutele de exponenți ai mafiei cu rădăcini securisto-comuniste care a afectat în ultimii 25 de ani România.

În fața acestei situații concrete și a numeroaselor situații similare, convingerea mea este că doar implicarea și asumarea răspunderii pot constitui răspunsurile viabile pe care suntem datori să le oferim cu toții, cei care ne dorim și credem cu tărie în schimbarea în bine a țării noastre. Indiferent că suntem simpli cetățeni sau persoane investite cu responsabilități publice.

România se află acum la o răscruce de drumuri, mai ales în acest context european și internațional foarte complicat. Destinul ei a fost aproape confiscat de aceste grupuri de indivizi care au făcut din minciună, compromis, furt din bani publici si duplicitate un mod propriu de a exista. Tranzacționarea de contracte, comisioanele uriașe încasate din bani publici, complicitatea la jaful generalizat, toate acestea au făcut parte din modul lor de a îngenunchea România și de a o subjuga intereselor politice și de grup.

În fața unui astfel de asediu, nu resemnarea sau lamentarea constituie soluții. Și nici decredibilizarea în masă a clasei politice. Ci implicarea reală a tuturor celor care, acționând de bună-credință, știu, pot și vor, prin muncă onestă și dăruire de sine, să îi clădească României un altfel de viitor.

Ceea ce nu ne place acum în România trebuie să avem curajul să schimbăm! Ceea ce simțim că nu ne reprezintă trebuie să avem determinarea să respingem, simplu și hotărât. Politica anilor ce vor urma nu mai poate și nu mai trebuie să fie un teren de refugiu pentru hoți, mincinoși, corupți și îmbogățiți din banii publici.

Convingerea mea este, de aceea, că asanarea spațiului public și politic românesc impune un parteneriat real între cetățeni și politicienii care pot dovedi, prin faptele lor, că reprezintă interesul cetățeanului, nu interesele proprii sau de grup.

Răspunderea pentru viitorul României ne aparține!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *