Congresul Partidului Național Liberal, iunie 2014

Congresele Partidului Național Liberal, 28-29 iunie 2014

În perioada 28-29 iunie 2014, am participat la București, alături de delegații filialei PNL Timiș și prietenii mei din organizația Bruxelles, la Congresele PNL în cadrul cărora s-au votat modificările la statut și noua conducere a partidului.

Evenimentul, la care au luat parte 1 550 de delegați din toate filialele PNL de la nivel național, a avut drept principală miză tranșarea competiției interne între domnii Klaus Iohannis și Ioan Ghișe pentru preluarea președinției PNL, după demisia de la conducerea partidului a fostului președinte, domnul Crin Antonescu, în urma rezultatelor nesatisfăcătoare obținute de PNL la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Cu un total de 1.334 de voturi din totalul celor 1 478 valabil exprimate, delegații prezenți atunci la congres au decis să încredințeze conducerea partidului domnului Klaus Iohannis.

Totodată, în acest congres s-a decis afilierea PNL la Partidul Popularilor Europeni și a fost evocată necesitatea unificării dreptei politice românești, ca și moment istoric crucial înainte de alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2014.

Această unificare s-a și produs, de altfel, în luna iulie 2014 prin congresul de fuziune PNL-PDL, care a determinat câștigarea alegerilor prezidențiale de către domnul Klaus Iohannis, candidatul noului mare partid.

București, 28-29 iunie 2014

f1 fbf4fb   f3fbf2fb

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *