Congrese PNL în anul 2014 1

Congresul de fuziune a PNL cu PDL, iulie 2014

Alegerile interne din PNL, în urma cărora domnul Klaus Iohannis a fost ales președinte al partidului, au precedat cu o lună congresul de fuziune a PNL cu PDL din data de 26 iulie, eveniment istoric la care am luat parte.

Fuzionarea celor două partide a fost anticipată de o altă decizie politică majoră, adoptată în Congresul PNL din luna iunie 2014, în baza căreia s-a făcut trecerea europarlamentarilor liberali la grupul Partidului Popularilor Europeni și afilierea PNL la această familie politică europeană.

Prin toți acești pași succesivi și acest congres de fuziune, PNL și PDL s-au angajat în realizarea celei mai mari construcții de dreapta de pe scena politică românească de după Decembrie 1989 – marele PNL – singura alternativă viabilă pentru preluarea și gestionarea destinelor României.

Alianța Creștin Liberală, această alianță electorală care a precedat fuziunea efectivă a celor două partide, s-a prezentat exemplar în alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, dovedind că dispune de forța politică și capacitatea de mobilizare necesare pentru ca, în mai puțin de patru luni, să îi ofere României un președinte liberal, în persoana domnului Klaus Iohannis.

București, 26 iulie 2014

Congrese PNL în anul 2014 1 Congrese PNL în anul 2014 2

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *