Participare la emisiunea Cer Variabil, realizată de dl. Stelu Iordache, Tele EuropaNova, 21 decembrie 2016
Discurs susținut de dl. Marian-Constantin Vasile în cadrul evenimentului de lansare a candidaților PNL Timiș la alegerile locale din iunie 2016, Timișoara, Sala "Constantin Jude", 26 aprilie 2016
Emisiune Digi 24 Timişoara (2 februarie 2016) cu privire la candidatura internă PNL Timiş a domnului Marian-Constantin VASILE pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş şi platforma-program pe care o propune în acest sens, pentru dezvoltarea judeţului, reformarea instituţiei Consiliului Judeţean şi reformarea spaţiului politic.

ARHIVA VIDEO

Participare la dezbaterea publică a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2016 – 2020(3) pentru Polul de Creștere Timișoara – Incuboxx, 24 martie 2016

Participare, alături de părintele Ștefan Marcu, la emisiunea “Timişoara Altfel”, realizată de jurnalista Andreea Ţega şi difuzată în seara de Paşti la postul de televiziune Tele Europa Nova, având ca subiecte semnificaţia profundă a Învierii, credinţa ca reper esenţial al evoluţiei noastre, tradiţia, valorile naţionale şi felul în care ne putem manifesta autentic şi puternic crezul în viaţa de zi cu zi – TeleEuropaNova, 30 aprilie 2016.

Conferință de presă susținută alături de candidații PNL Timiș la alegerile locale din iunie 2016 pentru primăriile din Buziaș (dl. Sorin Munteanu), Moșnița Nouă (dl. Florin Bucur) și Chevereșu Mare (dl. Ioan Doma), despre soluțiile liberale propuse pentru administrația locală, 05 mai 2016.

Considerații asupra rezoluției privind Dezvoltarea Metropolitană Comună Arad – Timișoara (DMCAT- ERMAS 2016), expuse în cadrul emisiunii Timișoara Altfel, realizată și prezentată de jurnalista Andreea Țega, 13 august 2016 

Sursa: TeleEuropaNova

Semnarea rezoluției privind Dezvoltarea Metropolitană Comună Arad – Timișoara (DMCAT), în cadrul conferinței ERMAS 2016 organizată de Universitatea de Vest din Timișoara, 02 august 2016. 

Sursa: TeleEuropaNova

Timișoara și Arad doresc prosperitate și dezvoltare urbană în zona de vest a țării; înregistrare din cadrul Conferinței ERMAS 2016, Universitatea de Vest din Timișoara, 02 august 2016

Sursa: BanatulAzi

Participare la lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale, Sânandrei, 21 mai 2016

“Consilierul județean Marian-Constantin Vasile a ținut să sublinieze cât de important este polul de creștere Timișoara, din care face parte și comuna Sânandrei. Marian-Constantin Vasile a relatat faptul că actuala conducere și administrație locală din Sânandrei nu a răspuns pozitiv la propunerea de a include comuna într-o asociație prin intermediul căreia ar putea beneficia de bani europeni pentru dezvoltare, fiind singura comună din zona periurbană care nu face parte dintr-o astfel de asociație.”

Emisiunea “Vocile Banatului”, 31.05.2016

Participare la o dezbatere electorală în studioul postului de televiziune Digi24 Timișoara.

Conferință de presă pe tema transformării municipiului Timișoara în metropolă, iulie 2015.

Trei proiecte de hotărâre inițiate de consilierul județean Marian-Constantin Vasile

Sursa: Gazeta din Vest (conferință de presă, 22 octombrie 2015)

Discurs susținut în fața celor aproape 1000 de tineri prezenți la Consiliul de Coordonare Județean al Tineretului Național Liberal Filiala Timiș (sala Filarmonicii “Banatul” din Timișoara, 21 noiembrie 2015).

Interviu referitor la a XXXI-a ediție a concertului de muzică clasică organizat în Peștera Românești și perspectivele de dezvoltare a Țării Făgetului, 26 octombrie 2015.

Anunțarea intenției de a candida pentru funcția de președinte al CJ Timiș.

Consilierul județean PNL Marian-Constantin Vasile acuză lipsa de viziune şi de competenţă a conducerii judeţului.

Preocuparea mea și a PNL pentru materializarea descentralizării administrative și fiscale, precum și tergiversarea de către conducerea Consiliului Județean Timiș (PSD) a aplicării legii ce impune cântărirea vehiculelor care circulă pe drumurile județene au fost subiectele pe care le-am abordat în conferința de presă pe care am susținut-o.

Înregistrare video: Vocea Timișului

24 septembrie 2015

TeleEuropaNova

Interviu realizat de jurnalista Nadia Iucu cu co-secretarul general PNL Timiș Marian-Constantin Vasile

Printre subiectele abordate: 

Cum va funcționa noul PNL în Timiș? Cum vor fi împărțite funcțiile? Ce viceprimari vor fi schimbați?

TeleEuropaNova

Drumul Bun, emisiune realizată de jurnalista Nadia Iucu

Invitat: co-secretarul general PNL Timiș Marian-Constantin Vasile

21 octombrie 2015

Tele Europa Nova Timișoara

Repere ale evoluției personale și profesionale, valorile la care mă raportez și principiile care mă călăuzesc în cariera politică și administrativă s-au numărat printre subiectele discutate în emisiunea “Te privește!”, realizată de jurnalista Raluca Silaghi

12 februarie 2016

Audiere publică în Parlamentul European cu privire la Acordul de Parteneriat România – Comisia Europeană (UE), în calitate de expert al administrației județene

martie 2014

Interviu acordat în cadrul Summit-ului European pentru Afaceri

Bruxelles, mai 2014

TeleEuropaNova Timișoara

Interviu telefonic Marian-Constantin VASILE cu privire la demersurile pentru aprobarea Strategiei Județeane de Dezvoltare 2015 – 2020(2023) – emisiunea Cer Variabil

24 noiembrie 2015.

minutele 01:06 – 01:34

Cer Variabil 24.11.2015 from Tele Nova on Vimeo.

< > >

Interviu acordat în timpul Conferinței Inovării organizată de Adunarea Regiunilor Europene

Bruxelles, 2014

Centrul Multifuncțional de Legume-Fructe, o soluţie pentru agricultori propusă în noul program de finanţare România – Ungaria 2014-2020.

Sursa: Digi24

Consiliul Judeţean Timiş prin Marian-Constantin Vasile, vicepreşedinte al instituţiei, organizează astăzi conferinţa regională „Perspectivele APDRP şi APIA privind actualul și viitorul ciclu de finanțare”.

Februarie 2014

Conferință regională organizată de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian-Constantin VASILE – „Perspectivele APDRP şi APIA privind actualul şi viitorul ciclu de finanţare”

Februarie 2014

Film de prezentare pentru candidatura de vicepreședinte al Tineretului Național Liberal la nivel național.

2013

Gala premilor TNL și câștigarea titlului ”Cel mai activ tânăr în administrația locală”, la nivel național.

PRESSALERT LIVE – Emisiune 23.06.2014 / Invitat : Marian-Constantin Vasile

PRESSALERT LIVE – Emisiune 29.09.2015 / Invitat : Marian-Constantin Vasile

Gazeta din Vest

Marian-Constantin Vasile propune: piste pentru biciclete pe drumurile din Timiș

22 octombrie 2015

PRESSALERT LIVE – Emisiune 23.02.2015 / Invitat: Marian-Constantin Vasile

VipTim – SuperShow by Călin Petrescu cu Marian-Constantin Vasile (partea I)

VipTim – SuperShow by Călin Petrescu cu Marian-Constantin Vasile (partea a II-a)

VipTim – SuperShow by Călin Petrescu cu Marian-Constantin Vasile (partea a III-a)

6 drumuri noi în Timiș

În urma întrunirii Consiliului Județean Timiș cu reprezentanții Ungariei, care a avut loc zilele trecute, pentru 6 drumuri noi se vor pregăti studiile de fezabilitate.

Cu posibilitatea de a fi realizate în baza programului de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria, cele 6 tronsoane de drum vor facilita conectarea mai ușoară la autostrada ungurească, sporirea capacității drumului deja existent, dar și protejarea unor localități de traficul intens. Dintre cele 6 drumuri, DN 6 și trecerea peste Mureș în zona Cenad ar fi cele mai importante tronsoane din proiect.

TGV-ul ar putea trece prin Timiș

Cunoscutele trenuri de mare viteză TGV ar putea trece prin Timiș, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian-Constantin Vasile. Autoritățile maghiare și române trebuiau să se întâlnească în luna noiembrie a anului trecut pentru a discuta acest subiect, însă întâlnirea s-a amânat pentru luna februarie a acestui an. Calea ferată de mare viteză va uni Parisul de portul Constanța și va trece prin Viena, Budapesta și București.

Emisiunea ”Vocile Banatului”, Digi 24

5.02.2014

Lipsă de comunicare între instituțiile publice și private din regiune

Într-o conferință de presă susținută la sediul Partidului Național Liberal, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Marian-Constantin Vasile și-a prezentat nemulțumirile cu privire la mai multe aspecte legate de activitățile pe care le desfășoară în funcția pe care o deține.

Printre problemele cu care susține că s-ar fi confruntat se numără slaba comunicare dintre instituțiile publice și private din regiune. Acest lucru, menționează vicepreședintele CJT, amenință inclusiv materializarea masterplanului energetic.

Se actualizează Planul de Amenajare a Teritoriului Județean Timiș

Expoziție cu Planul de Amenajare Teritorială a județului pe holurile Consiliului Județean Timiș.

Planul a prins contur în 2011, dar nu este încă finalizat. Timp de 30 de zile, cei interesați pot analiza documentele puse la dispoziție de executivul Consiliului Județean Timiș.

Muzeul Viu al Satului Bănățean

Noi locuințe în Timișoara: este vorba despre căsuțele ce vor fi construite până la sfârșitul anului viitor în interiorul Muzeului Satului. În număr de 4, acestea vor putea fi locuite de către vizitatori.

Cărți cu CIP

Pentru iubitorii de lectură din județ, o surpriză foarte plăcută din partea Bibliotecii Județene Timiș: începând de astăzi, cărțile pe care le vor citi vor avea un CIP.

Biblioteca Județeană Timiș a implementat un sistem de securizare prin care fiecare operă literară va avea un CIP care va conține informațiile de identificare a cărții respective. În acest fel, cititorii vor putea împrumuta cărțile mult mai ușor.

Ce înseamnă fondurile europene, cum pot fi acestea accesate, cum funcționează Parlamentul European și mai ales care este importanța alegerilor europarlamentare din România? Acestea au fost subiectele abordate la finalul lunii martie, la Timișoara, în cadrul unei întâlniri cu câțiva europarlamentari, organizată în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare.

Timișoara, 28 martie 2014

(“Declarația Zilei” cu Marian-Constantin Vasile, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș)

TeleEuropaNova

Cer Variabil, cu Stelu Iordache

Invitat: consilierul județean PNL Marian-Constantin Vasile

23 iulie 2015

TeleEuropaNova

Cer Variabil, cu Stelu Iordache

Invitați: ex-vicepreședintele CJ Timiș Marian-Constantin Vasile și jurnalista Nadia Iucu

18 iunie 2014