ALINA GORGHIU: DECIZIA POLITICĂ ÎN PRIVINȚA NOULUI COD FISCAL A STAT SUB SEMNUL PRUDENȚEI

Alina Gorghiu: Decizia politică în privința noului Cod Fiscal a stat sub semnul prudenței

Astăzi s-a produs o premieră în România: opoziția și puterea au ajuns, fără mediere, la un acord – unul pentru o relaxare fiscală graduală și pentru o creștere economică robustă, sănătoasă. Decizia politică în privința noului Cod Fiscal a stat sub semnul prudenței. Personal, sunt mulțumită că am convenit relansarea investițiilor publice în România, o sursă care generează locuri de muncă și o garanție pentru continuarea creșterii economice și în anii care vin. Al doilea motiv de satisfacție este că am stabilit încadrarea în limitele unui deficit sustenabil, singurul lucru care ne poate proteja de populism și derapaje economice. Alegerile în România nu mai trebuie să însemne prăpăd pentru bugetul de stat.
Am ținut cont de semnalele venite din partea BNR, a Consiliului Fiscal, a Președinției, din partea instituțiilor financiare internaționale și, mai ales, de noile realități economice internaționale. România este parte integrantă în economia mondială, iar ceea ce se întâmplă, în aceste zile, pe bursele internaționale nu poate să ne determine la altceva decât la prudență.
Acordul politic de astăzi trebuie urmat de un proiect bugetar care să fie prezentat Parlamentului până la data de 15 noiembrie 2015. Am insistat, în mod deosebit, asupra acestui aspect pentru că acum lucrăm, după cum popular se spune, „cu materialul clientului”. Guvernul este cel care a croit haina, noi, liderii partidelor, am ajustat măsurile, să nu ne împiedicăm în tiv și nici să nu avem mânecile prea scurte. Este datoria Guvernului să prezinte în termenul rezonabil fixat astăzi o proiecție bugetară pentru următorul an, care să răspundă voinței politice și nevoii de responsabilitate și prudență economică.
Întâlnirea de astăzi și rezultatele ei sunt semnul că intrăm într-o zonă de normalitate, în care dezbaterea politică se poate purta civilizat, așa cum se întâmplă în toate statele cu o democrație matură.

 

Sper că aceste discuții vor continua și pe celelalte teme care fac obiectul dezvoltării României. Indiferent dacă PNL se va afla în opoziție sau la putere, voi insista constant asupra nevoii de dialog între partide.

 

 

Alina Gorghiu

Copreședinte PNL

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *